Rondreis Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

groepsreizen Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

4x4 Botswana selfdrive

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

wandelsafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

Botswana accommodatie

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

Wandelsafari Botswana.

Wandelsafari Botswana – Te voet de Okavango Delta in Botswana ontdekken.

Een absoluut uniek avontuur die maar weinig mensen kent die u voor gingen. Geniet van de flora en fauna te voet tijdens deze meerdaagse wandelsafari in het hart van de Okavango Delta en waar nog nauwelijks ander voetstappen te vinden zijn.

‘Er zijn veel manieren om een safari te ondernemen, maar alleen wandelen geeft je de mogelijkheid om in het tempo van de natuur te bewegen. Een wandelsafari vereist dat je het lawaai van het stadsleven achter je laat en zo snel mogelijk afstemming vindt met de bush.

De bush is immers voor de komende periode het nieuwe thuis. De geluiden en geuren, de texturen, temperatuur en kleuren, dat zijn de feiten waarop dieren proberen te overleven.

Wandelen in de bush dwingt je niet alleen om de rommel in je hoofd weg te werken, maar ook om je te kunnen concentreren op de wereld en bewegingen om je heen.

De stilte tussen de medewandelaars is essentieel voor de veiligheid en het succes van de wandelsafari. Dat zal even wennen zijn, want er zijn tegenwoordig maar weinig plekken of activiteiten in uw huidige normale bestaan waar het vereist is dat u zoveel mogelijk zwijgt!

Botswana staat momenteel niet zo bekend om zijn wandelsafari’s. Vaak is er meer sprake van een zogenaamde “bush walk” waar groot wild veelal gemeden wordt. Dat is heel anders dan in de buurlanden Zimbabwe en Zambia. Maar er wordt echter hard aan gewerkt om dat (nog op kleine schaal) te veranderen! Going Africa Safaris biedt als eerste een wandelsafari in Botswana aan die het niveau van de wandelsafari’s in de buurlanden haalt.  

Internationaal wordt voor wandelsafari’s aanbevolen dat uw professionele gids bewapend is in geval van een ongelukkige gebeurtenissen. In Botswana is het niet eenvoudig om een gekwalificeerd gids te worden die een ​​geweer mag dragen. Daarom is er maar een zeer beperkt aantal gidsen in staat om een echte (meerdaagse) wandelsafari met gasten in een natuurgebied uit te voeren.

Bestaat de wandelgroep uit meer dan vier personen, dan wordt de wandelsafari tevens begeleid door een back-upgids. Afhankelijk van de locatie van de wandelsafari is het ook mogelijk dat een zogenaamde “tracker” wordt ingeschakeld om de groep te begeleiden.

wandelsafari Botswana

 

Wandelsafari Botswana – Intensiever

Een meerdaagse wandelsafari is een veel actievere en intensere stijl van safari. Tegelijkertijd biedt het een gevoel van vrijheid dat je misschien nooit meer zult ervaren. Vrijheid op één van de wildste plekken ter wereld. De wandelsafari wordt beschouwd als de puurste vorm van safari die je in de wereld van vandaag kunt ervaren en stelt je in staat om de belevenissen van de eerste ontdekkingsreizigers in Afrika opnieuw te ervaren.

Een wandelsafari zoals Going Africa Safaris deze aanbiedt, wordt niet beschouwd als een zogenaamde ‘Walk in the Park’. Deze meerdaagse wandelsafari staat in de regel in het teken van het volgen van wilde dieren of diens sporen. Daarbij doorkruist u ook moeilijke terreinen om het gestelde doel te behalen. Dit doel kan ook zijn om te voet op tijd het volgende camp te bereiken.

 

Wandelsafari Botswana – het doel

Het gezamenlijk doel is om de bush te gebruiken die niet of nauwelijks door andere mensen is gebruikt. Liefst geen ander voersporen of wielsporen van voorgangers. Elke wandelsafari die wordt samengesteld, wordt op maat gemaakt op basis van uw loopvaardigheid en aanvullende safariwensen. Met dat als uitgangspunt, zijn er drie categorieën voor de wandelsafari.

 

Wandelsafari Botswana – categorieën

Stroller: U bent geïnteresseerd in het ontspannen wandelen met een maximale duur van 1 à 2 uur per dag. Aanvullende activiteiten zijn game drives en andere activiteiten gedurende de rest van de dag. De wandelingen omvatten een wandeling langs een waterweg of naar een waterhole waarna u terugkeert naar het camp of stopt bij een vooraf afgesproken locatie in de bush.

Hiker: Dit is voor de meer toegewijde wandelaar die in staat zijn om minstens één keer per dag 3-4 uur te wandelen. De rest van de dag wordt gevuld met game drives en andere activiteiten. U bent meer in staat om groot wild te volgen en te benaderen en meer afstand te overbruggen. U keert te voet terug naar het camp of wordt op een vooraf aangewezen locatie in de bush opgehaald. In de regel keert u voor de lunch terug naar het camp.

Explorer: U bent een enthousiaste en fitte wandelaar, die indien nodig tot 6-7 uur per dag kan wandelen. Veelal is het tempo niet hoog en pauzes worden regelmatig genomen. U keert pas aan het einde van de dag terug in het camp. Het kan dus voorkomen dat u van het ene naar het andere camp loopt. Deze vorm geeft u volop de gelegenheid om sporen te volgen en wilde dieren in alle rust te benaderen.

Afhankelijk van het maatwerk is het mogelijk dat u onderweg door een helikopter wordt opgepikt en naar het volgende camp wordt gebracht.

Deze dagindeling maakt het dat er nauwelijks tijd is voor andere activiteiten zoals een game drive. Wel is er de mogelijkheid van een zogenaamde “night game drive”. Dit is wel afhankelijk van het gebied waar u verblijft.

De bovenstaande categorieën worden gebruikt om routes en gebieden te plannen,  aangezien elk afzonderlijk gebied meer of minder geschikt is voor een specifiek type wandelaar.

 

Wandelsafari Botswana – overige activiteiten

Bijkomende activiteiten zoals een bootsafari, game drives en een kanosafari bepalen ook de gebieden die worden geselecteerd. Tijdens de op maat gemaakte wandelsafari wordt gebruik gemaakt van een “mobile safari camp”. Soms kan het nodig zijn om tussentijds gebruik te maken van een passende accommodatie. Er zijn drie stijlen van mobile camps. Meer informatie hierover op www.goingafrica.com

Gebieden waarin de wandelsafari wordt uitgevoerd zijn onder meer de wildrijke concessiegebieden van de Okavango Delta. Wandelen in de nationale parken of wildreservaten is niet toegestaan.