Reizen Botswana

Selfdrive reizen Botswana

Selfdrive reizen Botswana. Selfdrive reizen door Botswana spreken veel mensen tot de verbeelding. Met name voor het avontuur zelf zonder gids door de bush van Botswana te kunnen rijden en zonder andere toeristen om rekening mee te houden. Eigen baas dus.
Daarmee hebben we de meeste gehoorde voordelen voor selfdrive reizen door Botswana ook wel gehad. Er kleven ook best wel wat nadelen, of in ieder geval wat afwegingen, aan selfdrive reizen in Botswana die u vooraf moet weten. Veel aanbieders vergeten deze helaas vaak te vertellen wanneer de selfdrive reizen in Botswana aanbieden.

Selfdrive reizen Botswana anders dan verwacht.

Selfdrive reizen in Botswana en uw ervaring.

Zelf rijden in Botswana is beslist wat anders dan zelf rijden in Zuid-Afrika of Namibië. Wilt u tijdens de sefldrive reizen ook de parken van Botswana in, dan is 4×4 ervaring zeker aan te raden. Een aantal organisaties denkt daar te lichtzinnig over is onze mening. Erg diep zand en water crossings zijn, afhankelijk van de periode waarin u reist, vaak tot minder vaak te nemen hindernissen. Zonder 4×4 ervaring kunt u al snel in de problemen komen tijdens selfdrive reizen in Botswana. De goede stemming in de auto kan dan zomaar een omslaan wanneer u beiden niet helemaal achter de vorm van selfdrive reizen in Botswana staat. Ga er dus vanuit dat u ook echt samen het avontuur aan wilt gaan. Bedenk ook dat u door de omstandigheden ook gemakkelijk schade aan de auto kunt oplopen. Wees u er van bewust dat schades die te maken hebben met onderschatting van de omstandigheden tijndens de selfdrive reizen in Botswana niet gedekt worden door de verzekering. Een goede reden om met een verhuurbedrijf uit Maun of Kasane in Botswana zaken te doen. Deze zijn op de hoogte van de meest recente informatie in de parken en lopen samen met u, voor vertrek van de selfdrive reizen in Botswana, nog even de route op de kaart door met vermelding van de knelpunten die er op dat moment zijn.

 Ervaring 4×4 rijden in Botswana

Selfdrive reizen BotswanaHeeft u geen ervaring met 4×4 selfdrive reizen in bijvoorbeeld Botswana, wees u ervan bewust dat u in de parken van Botswana vaak meer bezig bent met het zoeken van de juiste route door het mulle zand, het ontwijken van de enorme gaten in de weg of de juiste plek om een water crossing te nemen. Aan avontuur zeker dus geen gebrek. Ook het vinden van de weg en het op tijd op de volgende locatie zijn is vaak lastig in te schatten. Ook een GPS helpt hierbij niet altijd. Omstandigheden veranderen meerdere malen per jaar. Bovenstaande gaat natuurlijk ten koste van het spotten van dieren. U verliest immers, afhankelijk  van uw ervaring, veel tijd aan bovenstaande. Voordat u een selfdrive safari in Botswana boeket, zijn dit allemaal overwegingen die u zou moeten meenemen. We weten dat in een behoorlijk aantal gevallen de keuze dan toch gaat naar een georganiseerde kampeersafari  met gids, wel of niet in combinatie met toch een stukje zelf rijden.

Bovenstaande klinkt allemaal natuurlijk erg negatief. Dat is niet de bedoeling. Maar het is allemaal wel van belang om in uw overwegingen mee te nemen. Er zijn genoeg reden om toch selfdrive reizen door Botswana te maken. Daar willen we u beslist niet van af brengen. Maar we willenu  wel waarschuwen om de omstandigheden niet te onderschatten. Van afstand wordt hierover vaak te lichtzinnig gedacht.

Besef te allen tijde dat u midden in de bush bent. Loop tijdens de selfdrive reizen in verlaten gebieden van Botswana nooit van de auto weg. Verdwalen en ten prooi vallen aan een roofdier komt helaas nog steeds voor. Ook in 2011 heeft dat weer tot noodlottige incidenten geleid.

Do’s and Don’ts

We vinden dat u dus ook de “do’s and don’ts” van de bush moeten weten. Wat te doen wanneer u in een keer oog in oog staat met een (roof)dier. Dit komt regelmatig voor en helaas nemen veel mensen daarbij onnodige risico’s.

Selfdrive reizen door Botswana zijn dus prachtig, maar je doet het niet zomaar en het vraagt een goede voorbereiding.
Als eerste organisatie in Nederland heeft Going Africa Safaris de mogelijkheid opgenomen om lokaal met een instructeur, voorafgaande aan uw avontuur in Botswana, een 4×4 trainingsdag te organiseren. U reist dan met de instructeur naar Moremi en krijgt daar de hele dag instructie over het gebruik van de 4×4 auto in de lokale omstandigheden en ook in de omgang met dieren om lastige situaties te voorkomen.

Voorbeelden van goed verzorgde selfdrive reizen met betrouwbare informatie en jonge 4×4 auto’s in Botswana

Natuurlijk regelt Going Africa Safaris ook gratis de campsite reserveringen voor de selfdrive reizen in Botswana voor u.

Een film van gevaarlijke zelfredzaamheid in Botswana.