Reizen Botswana

Lodge safari reizen Botswana

Lodge safari reizen Botswana. Deze safarivorm wordt in verreweg de meeste gevallen individueel gemaakt. Wel deelt u de auto bij de lodges met andere gasten van de betreffende accommodatie. Bij de lodge safari reizen in Botswana wordt over het algemeen gebruik gemaakt van accommodaties met een beperkt aantal bedden. Kleinschaligheid dus, waardoor op tijd boeken aan te bevelen is. Dit geldt voor heel veel accommodaties in Botswana en daarmee wordt ook de kwaliteit en het juiste bushgevoel gegarandeerd. Lodge safari reizen in Botswana hebben de naam erg prijzig te zijn. Maar vergelijken we het bijvoorbeeld met Zambia, waar de transfers tussen de lodges vaak veel langer duren, zijn de meeste lodge safari reizen in Botswana weer goedkoper. In Tanzania is er bijvoorbeeld weer veel meer aanbod van accommodaties buiten de parken waardoor vele safari’s goedkoper aangeboden kunnen worden. Voor lodge safari reizen in Botswana krijg je dus veel meer terug. Dit neemt niet weg dat er in Botswana ook accommodaties zijn die nog aan het beeld voldoen erg prijzig te zijn. Met name in bepaalde concessies en van sommige accommodaties. De laatste jaren zijn er steeds meer goed geprijsde alternatieven gekomen in de beste wildlife gebieden in Botswana. In Botswana zijn de regels om een lodge te bouwen binnen de nationale parken en reservaten van Botswana erg streng. Veel lodges zijn dan ook tented camps.

Transfers tijdens lodge safari reizen in Botswana

Op een aantal uitzonderingen na, vinden de tijdens de lodge safari reizen in Botswana de meeste transfers tussen de lodges plaats per vlucht. Behalve in de Okavango Delta, zou dat in de praktijk ook via de weg kunnen. Echter dat zou erg veel tijd kosten en dus ook veel geld. Dit omdat wegen, afhankelijk van de periode, vaak niet toelaten harder te rijden dan 20 tot 30 kilometer per uur. Ondoenlijk voor individuele lodges om deze transfers naar een diversiteit van andere accommodaties te doen. Vandaar dat er een paar charter maatschappijen zich gespecialiseerd hebben in het uitvoeren van deze transfers. In de meeste gevallen kunt u dan in de ochtend nog aan een activiteit deelnemen bij de lodge waar u vertrekt. In de middag neemt u dan weer deel aan een activiteit in de lodge waar u die middag bent gearriveerd. Uiterst efficiënt dus en u geniet dus optimaal tijdens de lodge safari reizen in Botswana.

Het groene seizoen lodge safari reizen Botswana

De periode november tot en met maart wordt in Botswana ook wel het groene seizoen genoemd. Tijdens deze periode zijn de prijzen van de meeste lodges veel gunstiger en worden aantrekkelijke aanbiedingen gedaan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan het groene seizoen heel interessant zijn vanwege de aanwezigheid van veel jonge dieren. Bijkomend feit is ook dat het tijdens de lodge safari reizen in Botswana dan ook een stuk minder druk is en u de safari auto met minder hoeft te dellen of zelfs helemaal voor u zelf heeft. Zeker in het groene seizoen, maar ook in het hoogseizoen zijn er beslist zeer prijsgunstige lodge safari reizen in Botswana te vinden.

Voorbeelden van andere lodge safari reizen in Botswana.

Bedenk dat via maatwerk alle mogelijke lodge combinaties in diverse gebieden geboekt kunnen worden. De echte specialist voor lodge safari reizen naar Botswana kan dit maatwerk prima verlenen.

lodge safari reizen botswana