Reizen Botswana

Kampeersafari groepsreizen

Kampeersafari groepsreizen zijn vaak de meest prijsgunstige kampeersafari. Tenminste wanneer het niet om luxe of privé kampeersafari groepsreizen in Botswana gaat. Op de hoofdpagina van de kampeersafari reizen in Botswana geven we ook al aan dat er veel verschil in aanbod van kampeersafari groepsreizen in Botswana zit. Om hier niet een en ander nog eens te herhalen, verwijs ik u naar deze pagina. In veel gevallen zijn kampeersafari  groepsreizen in Botswana zogenaamde semi participatie kampeersafari’s met vaste vertrekdatums. Van u wordt verwacht dat u bij aankomst op een campsite zelf even uw tent op zet en bij vertrek ook weer even uw tent afbreekt. Verder is het niet verplicht om mee te helpen, maar een toegestoken hand kan al snel de kampeersafari groepsreizen een meerwaarde geven omdat u dan ook sneller klaar bent om van de natuur te genieten. Iets waarvoor u toch naar Botswana komt.  Krijgen kampeersafari groepsreizen nog meer het karakter van een overlandreis, dan kan het zijn dat u ook voor hand en spandiensten gevraagd wordt. Maar in de meeste gevallen is dat niet zo. De groepsgrootte van kampeersafari groepsreizen is veelal maximaal 12 personen. Uw begeleiding bestaat uit een gids en een assistent gids/kok.
De luxe kampeersafari en de privé kampeersafari is vaak met minder personen. Daar worden dan ook vaak gelijksoortige safari voertuigen gebruikt. Binnen de categorie kampeersafari groepsreizen is een grotere verscheidenheid aan gebruik van safari voertuigen te zien.

Selecteer uw kampeersafari groepsreizen

Kampeersafari groepsreizen BotswanaEigenlijk adviseren we u een voorselectie voor de kampeersafari groepsreizen te maken gebasseerd op de auto. Ruimte en een vrij uitzicht zijn belangrijke factoren om optimaal van de bush te kunnen genieten en deze op foto of video vast te leggen. De betere organisaties hebben hierin geïnvesteerd. Deze organisaties voor kampeersafari groepsreizen trekken deze investering ook vaak door in de rest van de organisatie van de kampeersafari groepsreizen. Er is vernuftig omgegaan met de indeling van de auto en er is goed rekening gehouden met het reserveren van ruimte om alle spullen, die in de bush nodig zijn, mee te nemen. Er blijft dan meer ruimte in de auto zelf over.

Nadelen bij het gebruik van een organisatie uit Zuid-Afrika is dat de safari in een meer gesloten auto wordt gemaakt vanwege de lange transfers over asfaltwegen. Dit levert grote nadelen op in de bush van Botswana zoals hierb0ven aangegeven.

Waar moet een goede kampeerspecialist voor kampeersafari groepsreizen aan voldoen!

Goede ruime auto’s met veel vrijheid om te fotograferen, goed opgeleide gidsen en geen veredelde chauffeurs, goed onderhouden kampeerequipement, reserve voertuigen het liefst gestationeerd in Maun of Kasane en een visie voor de lange termijn om problemen voor te blijven. Het is immers geen vanzelfsprekendheid om een goed wagenpark rijdende te houden onder de omstandigheden waarin ze moeten presteren tijdens de kampeersafari groepsreizen.
Vraag uw kampeersafari specialist voor Botswana naar de verschillen bij de betreffende lokale aanbieders voor kampeersafari groepsreizen.

Voorbeelden van kampeersafari groepsreizen

Een aantal safari auto’s die gebruikt worden voor kampeersafari groepsreizen in Botswana. U kunt voor u zelf uitmaken welke het beste voldoen voor de kampeersafari groepsreizen in Botswana. Vraag ons welke auto door welke maatschappij gebruikt wordt.

Safari auto met redelijk beperkte ruimte

Safari auto met zeer beperkte bewegingsvrijheid

Safariauto met de meeste vrijheid en ruimte

Safari auto met de meeste vrijheid en ruimte

Safari auto met redelijke bewegingsvrijheid.