Rondreis Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

groepsreizen Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

4x4 Botswana selfdrive

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

wandelsafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

Botswana accommodatie

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

Groepsreis Botswana

Groepsreis Botswana zijn er in diverse vormen en maten. Wilt u dus graag in een kleine internationale groep reizen dan is er voor elk wat wils.

Met zoveel aanbod, is het verstandig om u goed te oriënteren. Er is namelijk ook veel kwaliteitsverschil. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de auto’s en het onderhoud ervan. Erg goedkope groepsreizen kunnen niet anders dan op onderhoud van auto’s en equipement inleveren.

Een ander belangrijk onderdeel van een groepsreis is natuurlijk de gids en de maaltijden. Ook hierbij geldt dat de goedkoopste groepsreizen niet kunnen voorzien in de betere gidsen.

Vanzelfsprekend dient u ook goed naar de route van uw safari te kijken. Veel goedkope groepsreizen blijven veelal buiten de parken om slechts af en toe voor een game drive het park in te gaan. Daarmee mist u in de regel de “golden hours”, zijnde de momenten dat de dieren het meest actief zijn en er het mooiste licht is voor uw foto. Stel uzelf de vraag waar u liever overnacht op een drukke camping in een plaatsje of op een speciale campsite in de bush waar alleen uw groep verblijft en met de kans dat wilde dieren de campsite bezoeken.

Boekt u uw groepssafari via Going Africa Safaris, dan boekt u speciaal geselecteerde groepsreizen gebaseerd op een ervaring die in 1996 is begonnen. U krijgt dus de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 

Groepsreis Botswana – budget kamperen

Deze groepsreizen kennen een duur van ongeveer 7 dagen tot soms 28 dagen waarbij er ook groepsreizen zijn die meerdere landen aandoen. Denk aan Namibië en Zuid-Afrika.

De groepsgrootte gaat tot maximaal 12 personen. In de regel is er een vertrekgarantie bij minimaal 4 personen. Een enkele aanbieder biedt deze garantie al aan bij 1 of 2 persoon. Deze vertrekdatums kennen dus eigenlijk een gegarandeerd vertrek.

Tijdens deze budget kampeersafari’s slaapt u in koepeltentjes van 2 x 2 of 2,3 x 2,3 meter en van u wordt verwacht dat u de tent zelf opzet en weer afbreekt. U slaapt op comfortabele matrasjes op de grond. U kunt uw eigen slaapzak meenemen of tegen een gering bedrag voor de duur van de safari huren. U wordt begeleid door een professionele gids en een assistent gids tevens kok die ook de rest van de kampwerkzaamheden op zich neemt.

Op het kamp staan 1 of 2 bush toiletten en een bush douche. Deze worden gedeeld met de andere reizigers.

Voorbeeld groepsreizen Botswana – budget kamperen

 

groepsreizen Botswana

 

Groepsreis Botswana – (semi-)luxe kamperen

Deze groepsreizen kennen een duur van gemiddeld 7-9 dagen waarbij u in de regel in Botswana blijft. Vaak kunt u dan 2 extra nachten boeken om bijvoorbeeld de Victoria Watervallen te bezoeken.

De groepsgrootte bestaat uit maximaal 7 of 9 personen waarbij een zogenaamde “window seat” wordt gegarandeerd. Een vertrekgarantie is er vaak al bij minimaal 2 personen. De routes zijn vaak meer intens dan bij de budget optie. Er zitten dus minder loze of transferdagen in het reisschema.

Tijdens deze (semi-)luxe kampeersafari’s slaapt u in koepeltentjes van 3 x 3 meter met en-suite voorzieningen. Dus een eigen bush douche en toilet in een afgeschermde ruimte achter de tent.

U slaapt op stretcher waarbij het beddengoed is inbegrepen.

Voor de meest luxe vorm van deze safari zijn er nog grotere safari-tenten van 5 x 3 meter met ook en-suite voorzieningen. In beide gevallen worden de tenten voor u opgezet en weer afgebroken door het kamppersoneel terwijl u op game drive bent. In de grote safari-tenten staan ook normale bedden inclusief beddengoed.

Voorbeeld groepsreizen Botswana – (semi-)luxe kamperen

 

groepsreizen Botswana

 

Groepsreis Botswana – accommodaties

Deze vorm van groepsreizen zijn er met zowel een wat kortere duur (ongeveer 7 dagen) tot 3 of 4 weken. Waarbij de laatste weer in het teken staan van een bezoek aan meerdere landen. Gemiddeld genomen wordt er gebruik gemaakt van budget of middenklasse accommodaties/lodges/chalets. De groepsgrootte varieert van 9 tot 12 personen. In de meeste gevallen wordt een vertrek gegarandeerd bij minimaal 4 personen. Er zijn reizen waarbij de gids de maaltijden bereid. Maar in de meeste gevallen maakt u gebruik van de maaltijden van de accommodatie. Let bij boeking goed op welke maaltijden zijn inbegrepen.

Voorbeeld groepsreizen Botswana – accommodaties

 

groepsreis Botswana

 

Welke vorm van een groepsreis u ook kiest, Going Africa Safaris heeft op basis van een ruime ervaring een mooie selectie voor u samengesteld. Neem bij vragen gerust contact op.