Rondreis Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

groepsreizen Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

4x4 Botswana selfdrive

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

wandelsafari Botswana

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

Botswana accommodatie

Bezoek Botswana met Going Africa Safaris

Botswana accommodatie

Botswana accommodatie – Vanuit het verleden stond Botswana vooral bekent als een duurdere bestemming om een lodge safari te ondernemen.

Dit was en is ook zeker het geval. Echter zijn er de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest. Steeds meer wordt ook het goedkopere segment van de accommodatie bedient. Dit heeft als gevolg dat er veel meer keuze is in verschillende soorten en maten aan accommodaties. Voor elke budget is er tegenwoordig wel een accommodatie in Botswana te vinden.

Echter een keuze heeft bijna altijd ook meteen gevolgen voor de kwaliteit, de ligging, de uitvoering van de activiteiten en de service van zowel de accommodaties als de gidsen.

Botswana bezoekt u vooral voor de flora en fauna. Qua cultuur heeft Botswana niet al te veel te bieden. De meeste reizigers die naar Botswana afreizen willen zoveel mogelijk meekrijgen van de wildbeleving die Botswana te bieden heeft.

Het laat zich raden dat de lodges en tented camps binnen de grenzen van de nationale parken en concessie gebieden de meeste garantie bieden op de beste ervaringen. Het is vanuit deze accommodaties dat u met het beste licht meteen aan uw activiteit kunt beginnen.

Kiest u voor een accommodatie buiten de parken, dan levert u dus wel op deze beleving in. Daarbij zijn de accommodaties in de parken over het algemeen kleinschalig. Daarentegen zijn de accommodaties buiten de parken vaak meteen ook weer grootschaliger. Denk bijvoorbeeld aan accommodaties in Kasane.

Going Africa Safaris kan u uitstekend voorlichten over de voor- en nadelen van uw keuze. Laat u door ons goed voorlichten over wat uw verwachtingen zijn bij een bepaalde keuze. Soms zijn er aantrekkelijke aanbiedingen of combinatie kortingen waardoor u toch gebruik kunt maken van een duurdere accommodatie in het wildlife gebied. Met meer dan vijfentwintig bezoeken aan dit fantastische safariland en het uitgebreide netwerk kan Going Africa Safaris u uitstekend adviseren.

Daarbij zal Going Africa Safaris u, net als elke respectabele organisatie niet door willen zakken naar een bedenkelijk niveau dat garant staat voor problemen omtrent beleving en niet waarmaken van uw wensen en verwachtingen.

Accommodaties in Botswana zijn er dus in verschillende soorten en maten en voor elke budget is er wel een accommodatie in Botswana te vinden.

Accommodaties in Botswana verschillen qua type, van echte budget accommodaties, via middenklasse en luxe- tot zeer luxe lodges en permanente tented camps. Moet u voor de beste wildlife beleving dan persé kiezen voor het duurste segment? Nee, zeker niet. Het gaat om het totaalplaatje van de betreffende accommodatie. Laat u dus goed informeren. Vaak bieden ook middenklasse accommodaties een uitstekende of zelfs een betere kwaliteit en krijgt u meer waar voor uw geld. Alles heeft echter ook te maken met u verwachtingspatroon.

 

Botswana accommodatie

 

Botswana accommodatie – keuze

We hadden het hierboven al over. Om optimaal te profiteren van uw verblijf in Botswana is een goede en passende keuze van de accommodaties van belang. Het spreekt voor zich dat de goedkopere accommodaties in Botswana vaak minder gunstig liggen ten opzichte van de duurdere accommodaties. De kleinschaligheid, ofwel het aantal bedden, en de ligging heeft natuurlijk invloed op de prijs.

Sommige lodges of tented camps liggen in zogenaamde concessiegebieden. Dat zijn gebieden waar verder geen andere reizigers mogen komen dan die van de betreffende accommodatie. Deze concessiegebieden worden voor een groot aantal jaren van de overheid geleased tegen veel geld. Dit geld moet men natuurlijk wel terugverdienen binnen de leaseperiode.
In de regel zijn deze accommodaties dus wel duurder. U krijgt er echter ook meer voor terug. Zoals aangegeven zijn deze lodges/tented camps in de regel kleinschalig. U deelt een enorm aantal hectares met slechts een paar mensen. Verder mag er off-road gereden worden. Iets wat in de nationale parken niet mag. Sommige accommodaties bieden ook zogenaamde “bush walks” aan. Iets wat ook in de nationale parken niet mag.

De meeste lodges en tented camps in de parken of concessiegebieden, bieden een verblijf op basis van fully inclusive aan. De maaltijden, drankjes en activiteiten zijn dan inbegrepen.

Boekt u een lodge safari in Botswana, dan zullen de transfers in de meeste gevallen per kleine chartervliegtuig plaats vinden.

 

Botswana accommodatie

Botswana accommodatie – prijs

Going Africa Safaris kan bijna iedere accommodatie in Botswana aanbieden tegen zeer concurrerende prijzen. Dit vanwege de grootschalige inkoop en de daardoor gunstige inkoopvoorwaarden. Gemiddeld bent u dan voor een accommodatie 5% tot 10% goedkoper uit. Rechtstreeks boeken is vaak dus duurder en via Going Africa Safaris valt u boeking onder de SGR en het Calamiteitenfonds.

Natuurlijk heeft ook Going Africa Safaris per gebied wel een aantal favorieten. Dit omdat Going Africa Safaris uit eigen ervaring weet welke prijs/kwaliteit verhouding er geboden wordt. Daarbij hoeft “duurder”, dus niet per saldo te betekenen dat er ook de beste kwaliteit geboden wordt. Een ander element bij accommodaties is de tijdsbesteding aan de activiteiten. Hoe gaat een accommodatie daar mee om.

Iedere organisatie zal zo haar eigen gradatie aan een accommodatie geven gebaseerd op eigen ervaring. In de regel biedt Going Africa Safaris dan ook geen accommodaties aan waarvan bekent is dat deze onder de maat zijn. Het gaat hier dan vaak om de goedkoopste accommodaties in Botswana welke wel regelmatig worden gebruikt voor selfdrivers.

Maar het kan ook voorkomen dat er juist een goedkopere accommodatie geadviseerd wordt vanwege de betere prijs/kwaliteit verhouding en dat er niet op de klok gekeken wordt bij de uitvoering van de aangeboden activiteiten.

Onderstaand ziet u per gebied een aantal links naar accommodaties in Botswana.

Botswana accommodatie – gebieden

Accommodaties Chobe NP & Kasane

Accommodaties Savuti & Linyanti

Accommodaties Moremi & Khwai Area

Accommodaties Okavango Delta

Accommodaties Makgadikgadi & Nxai Pan NP

Heeft u vragen of belangstelling voor een accommodatie in Botswana, neem gerust contact met ons op.